Gezond Wonen
GEZOND WONEN
 
Op uitnodiging van Interreg, in de  Euregio een expert op het gebied van de milieugezondheid, heeft een deskundige op dat gebied aan een afvaardiging van het Centraal Huurders Overleg HEEMwonen ( CHOH ) een presentatie gegeven over het thema “Gezond Wonen”.
 
De opzet van deze presentatie, was om van de deelnemers te horen, wat zij onder “Gezond Wonen “ verstaan !
 
Door middel van kleurplaten, sheets en het stellen van vragen tav wat  wij als huurders verstaan onder gezond wonen , werden zaken als vocht, tocht, schimmel in je badkamer etc, behandeld en natuurlijk ook dat je er goed ziek van worden , zoals reuma , longontsteking, astma etc 
 
Over het algemeen vond men erg belangrijk:
Comfortabele , goed geïsoleerde  betaalbare woning,  goede en juiste ventilatie mogelijkheden, lichte omgeving, terras, tuin, rustige buren en buurt, voldoende privacy, schoon en droog huis, goede voorzieningen als winkels en zorg .
 
Wat wil men perse niet :
Vochtige woning, slecht te ventileren, last van ongedierte, vieze lucht, schimmel vorming in o.a. de badkamer, luidruchtige buren en buurt, omgeving zonder groen, slechte voorzieningen in de buurt of wijk, onbereikbare winkels voor de oudere personen.
 
Nadelen van vocht, schimmel, reuk etc, kunnen leiden tot:
Benauwdheid, duizeligheid, longziektes, reuma , stress.
 
Enkele tips om de bovenstaande vervelende nadelen te voorkomen:
Goed en op de juiste wijze ventileren, correct  ingestelde  mechanische afzuiginstallatie en de informatie die bij de gebruiksaanwijzing hoort te zijn !
Niet te lang douchen en na het douchen goed ventileren, tijdens en na het koken goed ventileren, ventilatie klepjes of lucht roosters openhouden.
Wij hopen via deze informatie een beetje op weg te helpen om al die evt narigheden te voorkomen.
 
Met vriendelijke groeten,
hvk1
 
 
 
 

Contact met ons:

Locatie
Hoofdstraat 41-b
6461CM KERKRADE
Telefoon: 045 8888042
Mobiel: 06-44818872
E-mail: info@hvkerkrade.nl

Spreekuur

Bezoekadres na afspraak op  dinsdag- en donderdagmorgen van 10.30 uur – 12.30 uur

Hoofdstraat 41 B 6461 CM Kerkrade.

Plannen