Nieuws uit Kerkrade West

Beste bewoners van Kerkrade West.

Jacques Vangeninden en Frans Tiggelman, bestuursleden van de Huurders Vereniging Kerkrade,  hebben samen met de andere partijen een aantal besprekingen

gevoerd om de leefbaarheid , veiligheid etc, in de wijken van Kerkrade West te verbeteren.

Hieronder ziet u een korte maar duidelijke samenvatting wat tot nu is besproken en hoe wij dit samen willen gaan doen.

Onder deze rubriek kunt van ons bij nieuwe ontwikkelingen meer nieuws verwachten.

Afgelopen dinsdag 7 september 2021 hadden wij een inspirerende bijeenkomst voor Kerkrade West.

Mooi om te zien was dat bijna iedere partner uit de wijk heeft kunnen deelnemen aan deze bijeenkomst.

Degenen die niet aanwezig konden zijn praten we uiteraard nog bij.

Samen aan de slag met een gezamenlijke wijkvisie

Onze doelen voor de bijeenkomst in ‘t Westhoes waren meervoudig. Na de bestuurlijke aftrap op 4 november 2020 moest er een invulling komen van de afspraken die we daar hebben gemaakt. Die invulling ligt er nu in de vorm van een gezamenlijke wijkvisie en aantal thema’s/interventies in de wijk.

Tijdens de bijeenkomst heeft de werkgroep West aan de aanwezigen toegelicht hoe wij samen willen verbinden en op welke manier we de wijk in willen. Met elkaar hebben we bevestigd dat we dit samen willen doen. We zijn al goed op weg, maar we willen graag doorpakken.

12

Het wiel is in beweging: bestuurlijke bekrachtiging - Wij zijn West!

Van onze bestuurders hebben wij begrepen dat we goed op weg zijn en dat de inzet wordt gedragen. We mogen daarom ook door.

Met elkaar hebben we een handtekening gezet in het wiel van “Wij zijn West”. Daarmee maakten wij de afspraak dat we onderling vertrouwen hebben in deze aanpak en mekaar daar ook in willen steunen. Het wiel is in beweging!

En passant, maar zeker zo belangrijk, verklaarden de bestuurders ook dat deze werkgroep middelen nodig heeft om het wiel in beweging te houden. Een kar zonder paard staat immers stil! Als werkgroep zullen wij daar een antwoord op formuleren in de zin van een budgetaanvraag en basale werkafspraken. U ontvangt die van ons ter beoordeling en accordering.

3

 

Na West komt Oost

Een verder gelegen doel is ook aan de orde gekomen. Naast onze inzet op West, willen wij ook een aanzet opmaken voor Kerkrade Oost. De uitdagingen in die wijk zijn net zo groot als in West. Alleen staat daar op dit moment ook nog veel in de steigers (zoals, Superlocal, Rolduckerveld en aankoop particulier bezit). Met elkaar hebben we uitgesproken dat een aanzet in Oost, bij voorkeur aangevuld met overige partners, een goed begin is. We richten ons daarbij op het opmaken van een gezamenlijke wijkvisie.

Tot slot hebben we veel van elkaar geleerd. Ook die leermomenten zijn uitvoerig met elkaar gedeeld. Werken aan West geeft energie en plezier. We gaan door!

Namens de werkgroep.

4


Met vriendelijke groet,

Jacques Vangeninden en Frans Tiggelman

Huurders Vereniging Kerkrade.         

Hoofdstraat 41 b

6461 CM

Kerkrade

T: 045-8888042

M: 06-44818872

Contact met ons:

Locatie
Hoofdstraat 41-b
6461CM KERKRADE
Telefoon: 045 8888042
Mobiel: 06-44818872
E-mail: info@hvkerkrade.nl

Spreekuur

Bezoekadres na afspraak op  dinsdag- en donderdagmorgen van 10.30 uur – 12.30 uur

Hoofdstraat 41 B 6461 CM Kerkrade.

Plannen