Klimaatakkoord
13 Juni 2018 werden wij uitgenodigd voor een bijeenkomst van het klimaatakkoord in Utrecht.

m001Hoofdonderhandelaar van het klimaatakkoord was Ed Nijpels , geassisteerd door Diederik Samson en een gedeputeerde van de Provincie Utrecht allen staande achter het klimaatakkoord. Het geheel werd geleid door Inge Diepman. 50% Van de aanwezigen waren professionals de andere 50 % belangstellenden,  waaronder veel jongeren die hun dikwijls goede ideeën, wensen en zorgen uitspraken. De consequenties zijn groot in Nederland, dat betekent minimaal , daar waar mogelijk alle daken moeten worden voorzien van zonnecellen en veel meer energie opwekken door het plaatsen van windmolens in de zee en op het land.
In 2050 zouden wij dan gas-loos moeten kunnen wonen!  Dus elektrisch koken en verwarmen.
Voor de huurders betekent dit naast een andere wijze van leven, ook een behoorlijke financiële bijdrage !
Er moeten meer energie zuinigen woningen en  nul op de meter woningen worden gebouwd.
Hiervoor zullen rigoureuze maatregelingen genomen moeten worden.
Er ligt zeker ook een taak voor de woningcorporaties, Aedes, de Nederlandse Woonbond en de huurders organisaties.

Aan het einde van het jaar zullen de eerste resultaten van de verschillende onderzoeken en de thematafels bekend worden gemaakt.
Willen wij dat wij, onze kinderen/kleinkinderen in de toekomst ook nog een leefbare wereld hebben
MOETEN WE ANDERS GAAN LEVEN.

Huurders Vereniging Kerkrade              http://www.klimaatakkoord.nl

LOGOHVK